Katon pesu

Pesuveljeksiltä katon pesu erilaisille katoille. Pesemme niin erilaiset tiilikatteet kuin myös peltikatot ja huopakatteet. Meillä on kattopesuista pitkä kokemus ja alan ammattilaisina teemme työmme aina huolella.

Katon pesu laadukkailla pesuaineilla

Käytämme kattojen pesuissa markkinoiden parhaita ja tarkoitusta varten suunniteltuja pesuaineita. Kun katon pesu tehdään tiilikatteelle, on tärkeää, että pesussa käytetään oikeanlaista syväpuhdistavaa pesuainetta joka tappaa itiön rakenteesta. Näin ollen kate on pesun jälkeen täysin puhdas eikä heti pesun jälkeen aloita uudelleen kasvaa sammalta. Pesussa on äärimmäisen tärkeää myös se, että vesimäärä ja pesupaine valitaan tiilelle sopivaksi, jotta pintaa ei rikota. Suoritamme kattopesut aina kuumaa vettä käyttäen.

Mikäli katteella on paljon sammalta, neulasia tai muuta, kannattaa pinta harjata ennen varsinaisen pesun aloitusta. Lisäksi tarkistamme ja puhdistamme aina kaikki katon vedenpoistojärjestelmään kuuluvat rännit työn yhteydessä.

Suojaa kattosi suoja-aineella

Meiltä saat myös katon suoja-aineet levitettynä. Impregnointi eli kyllästeaineet tunkeutuvat tiilen rakenteeseen jopa 6mm syvyyteen ja estävät veden imeytymisen rakenteeseen. Tämä estää biologisen kasvuston kasvun ja pitää tiilen siistinä ja katteen kuivana ja näin ollen luonnollisesti myös antaa katteelle lisää käyttövuosia.

Pesulla voidaan pidentää katon käyttöikää

Katon pesu kannattaa, sillä esimerkiksi yleisessä betonitiilikatteessa biologinen massa ulottaa kasvustonsa syvälle tiilen rakenteeseen. Tämä haurastuttaa tiiltä ja estää tiilen kuivumisen. Tämä johtaa Suomen ilmastossa yleiseen pakkasrapautumiseen, joka rikkoo tiiltä. Sen lisäksi että kyseessä on vahva ulkonäöllinen asia, on katon pesulla siis vaikutus myös katteen elinkaaren pituuteen. Pesty ja puhdas katto antaa kiinteistönne kokonaiskunnosta vahvan signaalin ja lisää viihtyisyyttä.

Meiltä katon pesu myös peltikatoille. Käytämme markkinoiden parhaita pesuaineita. Peltikatteet keräävät helposti saasteita ja esimerkiksi koivusokeria joka likaa katteen ja antaa pihapiiristä sotkuisen kuvan. Pesussa katon pintaan levitetään pesuaine ja harjataan sekä pestään kuumalla vedellä sekä paineella, joka ei pintaa riko. Mikäli pohjamaali on kunnossa saadaan pesulla pinnasta kuin uusi.

Katon pesu siis kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin. Uudessa asennetussa tiilikatteessa on suoja joka kestää noin 12 vuotta. Sen jälkeen kannattaa kate pestä tapauksesta riippuen noin 10-15 vuoden välein. Käymme mielellämme antamassa arvion kattonne kunnosta ja pesutarpeesta ja antamassa hinnan sen mahdolliselle pesulle. Pyydä siis rohkeasti tarjous!

Huoltotoimenpiteet onnistuvat samalla

Työn yhteydessä on mahdollista myös suorittaa pieniä kattohuoltotoimenpiteitä kuten tarkistaa kattoturvalaitteet, tiivistää läpivientejä sekä vaihtaa rikkoontuneita kattotiiliä. Nämä työt yleensä suoritetaan tuntitöinä kattopesun yhteydessä.

Pidä siis pihapiiri siistinä ja tilaa meiltä katon pesu.